WPH - HYDROLIZATY

Charakterystyka Hydrolizat WPH :

Pozyskuje się go na drodze hydrolizy z produktów mlecznych (stanowi on obecnie najbardziej zaawansowany proces pozyskiwania aminokwasów z produktów mlecznych).

Efektem tego procesu jest uzyskanie najszybciej wchłanianej i biodostępnej formy białka, o jego zawartości na 100g między 90-99%

Hydrolizaty w swoim składzie posiadają niską ilość węglowodanów i tłuszczu.


Na co zwrócić uwagę przy doborze hydrolizatu

Hydrolizat ( WPH ), Hydrolizaty charakteryzują się znikomą ilością cukrów prostych oraz tłuszczu, a zatem większość z nich nie posiada tak dobrych walorów smakowych jak inne formy białka. Są jednak wyjątki - przy doborze odpowiedniego preparatu warto zatem zwrócić uwagę na ten aspekt i sięgnąć po produkty, które posiadają dobrze dobrane formy słodzików i gwarantują możliwie jak najlepsze walory smakowe.

Dawkowanie - kiedy najlepiej używać ?

Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości hydrolizat najlepiej stosować w momencie, kiedy zależy nam na jak najszybszym zasileniu naszego krwiobiegu w wolne aminokwasy (zniwelowanie katabolizmu)

Czas wchłaniania aminokwasów, czyli bariera układ pokarmowy - krwiobieg to 10-30 min.

  • rano na czczo
  • przed i po treningu
  • między posiłkami ( aby utrzymać środowisko anaboliczne )

Dla Kogo ?

  • dla wszystkich sportowców oraz osób które chcą uzupełnić swoją dietę w czyste białko/aminokwasy o najwyższej jakości i szybkiej kinetyce uwalniania aminokwasów 
  • dla osób na ścisłej redukcji, w fazie przedstartowej - kontrola masy ciała
  • dla osób z tzw. delikatnym żołądkiem 

Brak produktów w tej kategorii.