WPI - IZOLATY

Charakterystyka Izolat WPI :

  • Izolat składa się z białka serwatki. Otrzymuje się go na drodze mikrofiltracji przepływu krzyżowego. Proces ten przebiega w niskich temperaturach, dzięki czemu nie dochodzi do zniszczenia wiązań peptydowych - i tym samym wartość biologiczna białka jest na bardzo wysokim poziomie ( BV-159 ).
  • Zawartość białka w 100g produktu wynosi 85-90%, dzięki niskiej zawartości węglowodanów i tłuszczu ( wynoszą one zazwyczaj 3-5% ).
  • Zapewnia ochronę mięśni w czasie redukcji, szybki i skuteczny efekt antykataboliczny oraz dodatkowe wsparcie procesów anabolicznych.

Na co zwrócić uwagę przy doborze Izolatu ?

Podobnie jak w przypadku Hydrolizatu, ze względu na niską zawartość węglowodanów i tłuszczu, warto zwrócić uwagę na rodzaj słodzika oraz walory smakowe WPI.

Dawkowanie - kiedy najlepiej stosować ?

  • Czas wchłaniania aminokwasów - bariera układ pokarmowy - krwiobieg to 30-60 min.
  • Jako uzupełnienie diety w białko między posiłkami
  • Na czczo, przed i po treningu
  • Do posiłków o słabym profilu aminokwasowym ( niepełnowartościowych białkach )

Dla kogo ?

  • Dla wszystkich sportowców oraz osób, które chcą uzupełnić swoją dietę w czyste białko/aminokwasy o najwyższej jakości i szybkiej kinetyce uwalniania aminokwasów
  • Dla osób na ścisłej redukcji, fazie przed konkursowej - kontrola masy ciała 
  • Dla osób z tzw. delikatnym żołądkiem 

OLIMP ISOLATE 95 600G

OLIMP ISOLATE 95 600G

OLIMP ISOLATE 95 600G  Białko bez laktozyPyszne smaki Dobra rozpuszczalnośćZawiera aminokw..

63,00zł Bez podatku: 58,33zł

REAL PHARM SIOLATE 1800G

REAL PHARM SIOLATE 1800G

Real ISOLATE 100 – to najczystsza postać białka serwatki uzyskana metodą mikrofiltracji. Dzięki zast..

199,00zł Bez podatku: 184,26zł

Wyświetlono: 1 do 2 z 2 (1 stron)